Kommunikaation kompastuskiviä

– jotta ymmärtäisimme toisiamme paremmin

Arto Mustajoen podcast-sarja

#20: Juupajoki-kesäspesiaali: Miten kommunikaatio sujuu eläinten kanssa?
Vieraana Isoniemen tilan emäntä Kiia Koivunen

Miten tuotantoeläimille pitäisi puhua? Miten eläinten luonteenpiirteet vaikuttavat kommunikaatioon niiden kanssa? Millaisia viestejä lehmät ja lampaat lähettävät lajitovereilleen?
Siirry podcastiin

Kiia Koivunen on Juupajoella sijaitsevan Isoniemen tilan nuori emäntä. Hän hoitaa tilaa yhdessä miehensä Miikka Valkeejoen kanssa. Tilalla on 80 päätä eri-ikäistä ylämaankarjaa ja 70 suomenlammasta. Ylämaankarja ei ole kovin vaativa ja soveltuu hyvin Suomen oloihin. Se laiduntaa talvetkin ulkosalla. Sen liha on vähärasvaista ja siinä on vivahde riistaeläimen makua. Tilan tuotteisiin kuuluvat erilaisten lihojen lisäksi jauheliha ja kolmen sorttista grillimakkaraa: tavallista, juustomakkaraa ja chorizo-maustettua. Tuotteita myydään Juupajoen Tuottajatorilla sekä tilan omassa puodissa, puh. 0409630930. Isonimen tilalla on myös oma FB-ryhmänsä. Instragramissa (Isoniementila) Kiia julkaisee hienoja kuvia tilan eläimistä ja muusta elämästä.

Kerro kaverille!